Om te beginnen met Golf, waar begin ik?

Voordat je de cursus opent, moet je leren
een paar eenvoudige shots en regels van het spel van Golf.
In onze Club kunt u een procedure in drie stappen volgen
waarmee je snel toegang hebt tot de cursus:

 

“Go to 36″ !

Op dit niveau zal uw Pro u registreren als een “stagiair” lid van de BDGC. Deze registratie geeft u een verzekeringsdekking. Je Pro leert je de verschillende technieken van het golfspel. Hij zal je dan meerdere malen op onze 9 holes-baan laten spelen.

Hij leert je ook de regels van Golf. Aan het einde van die eerste stap moet je een aantal vereisten beantwoorden die je toelaten om toegang tot de cursus te krijgen, maar met andere spelers.

 

Op dit niveau, zult u in samenwerking met uw leraar, uw golftechnieken verbeteren, met als doel om de stap “go to 45” te behalen. Tijdens deze fase, kunt u al op de baan spelen met uw leraar of met een persoon die reeds een handicap heeft van max. 30. U kunt tevens deelnemen aan wedstrijden voor beginners die door de BDGC geörganiseerd worden.

Met uw leraar, zult u werken aan het verbeteren van uw spel en regelkennis. Het doel tijdens deze fase is om elke hole in twee slagen boven de par te spelen. Dit niveau eenmaal behaald, zal uw pro u aanmelden voor het praktijk examen: hcp 36. Om dit examen of te kunnen leggen dient u op voorhand uw theorie-examen te behalen.

Zodra je de regels en voorschriften hebt doorstaan, kun je je aanmelden voor de 36 handicaptest met goedkeuring van je Pro. Zie de praktijk examendata hier :

15 februari Zaterdag  Go to 36
7 maart Zaterdag  Go to 36
11 april Zaterdag  Go to 36
18 april Zaterdag  Go to 36
2 mei Zaterdag  Go to 36
23 mei Zaterdag  Go to 36
06 juni Zaterdag  Go to 36
27 juni Zaterdag  Go to 36
25 juli Zaterdag  Go to 36
8 augustus Zaterdag  Go to 36
24 augustus Zaterdag  Go to 36
12 september Zaterdag  Go to 36
19 september Zaterdag  Go to 36
10 october Zaterdag  Go to 36
24 october Zaterdag  Go to 36
7 november Zaterdag  Go to 36
21 november Zaterdag  Go to 36
12 december Zaterdag  Go to 36

U kunt het kantoor volgen op info@bdgc.be