Golf, hoe begin ik eraan ?

Voordat je de baan op mag,
moet je wat basisbewegingen en regels leren…
Bij de BDGC hebben we een eenvoudige procedure in 3 stappen
om snel op de baan te komen:

 

“Go to 36″ !

Op dit niveau zal uw Pro u registreren als een “stagiair” lid van de BDGC. Deze registratie geeft u een verzekeringsdekking. Je Pro leert je de verschillende technieken van het golfspel. Hij zal je dan meerdere malen op onze 9 holes-baan laten spelen.

Hij leert je ook de regels van Golf. Aan het einde van die eerste stap moet je een aantal vereisten beantwoorden die je toelaten om toegang tot de cursus te krijgen, maar met andere spelers.

 

Op dit niveau, zult u in samenwerking met uw leraar, uw golftechnieken verbeteren, met als doel om de stap “go to 45” te behalen. Tijdens deze fase, kunt u al op de baan spelen met uw leraar of met een persoon die reeds een handicap heeft van max. 30. U kunt tevens deelnemen aan wedstrijden voor beginners die door de BDGC geörganiseerd worden.

Met uw leraar, zult u werken aan het verbeteren van uw spel en regelkennis. Het doel tijdens deze fase is om elke hole in twee slagen boven de par te spelen. Dit niveau eenmaal behaald, zal uw pro u aanmelden voor het praktijk examen: hcp 36. Om dit examen of te kunnen leggen dient u op voorhand uw theorie-examen te behalen.

Zodra je de regels en voorschriften hebt doorstaan, kun je je aanmelden voor de 36 handicaptest met goedkeuring van je Pro. Zie de praktijk examendata hier :

12 februari Zaterdag  Go to 36
19 maart Zaterdag  Go to 36
2 april Zaterdag  Go to 36
16 april Zaterdag  Go to 36
7 mei Zaterdag  Go to 36
21 mei Zaterdag  Go to 36
11 juni Zaterdag  Go to 36
25 juni Zaterdag  Go to 36
30 juli Zaterdag  Go to 36
13 augustus Zaterdag  Go to 36
27 augustus Zaterdag  Go to 36
10 september Zaterdag  Go to 36
24 september Zaterdag  Go to 36
08 october Zaterdag  Go to 36
22 october Zaterdag  Go to 36
12 november Zaterdag  Go to 36
26 november Zaterdag  Go to 36
17 december Zaterdag  Go to 36

U kunt het kantoor volgen op info@bdgc.be