Examen theorie

Inhoud van het theorie examen?

De golf etiquetten:

Golf betekend ook een manier van leven. Dit betekend het respecteren van anderen en hun plezier. U moet dus bepaalde basiskennis hebben en zich weten te gedragen.

 

De spelregels

In de golfsport dienen de regels door iedereen op dezelfde manier worden uitgelegd en toegepast. Hierdoor zal een eerlijk resultaat bereikt worden en zal iedereen met plezier spelen.

 

Hoe kunt u zich voorbereiden?

Via deze link: Quizz.

  • Of via zelfstudie met behulp van de verschillende boeken die er zijn.
  • Of via onze theorielessen waarvoor u zich kunt inschrijven bij de receptie. Tijdens deze twee avonden is de maaltijd inbegrepen. De kosten bedragen € 120

Wanneer kunt u het examen doen?

Tijdens het theorie excamen mag u gebruik maken van het regelboek. Het examen duur 1 uur. U dient minimaal 24 van de 30 vragen goed te hebben of 16 van de 20 vragen voor de junioren.

  • Als u de stage volgt: de tweede dag van de stage
  • Anders wanneer u zelf wilt.

NB: Voor kinderen tot 13 jaar, zal het excamen mondeling worden afgenomen door een golfleraar op de baan.

Voor kinderen tussen 13 en 15 jaar is het excamen aangepast en bedraagt 20 vragen. Vanaf 16 jaar krijgen de junioren dezelfde vragen als volwassenen.

 

Theorie Stage

Tijdens deze stage zijn 2 maaltijden inbegrepen (zonder dranken), het theorieboek, 4 uur groepsles en het examen. Een leerling die onderweg is naar Hcp 36, dient het examen behaald te hebben voordat hij of zij mag deelnemen aan het praktijk examen.

 

Een kandidaat voor “Go to 36” moet geslaagd zijn in zijn theoretisch octrooi voordat hij zijn derde fase van zijn “Go to 36” afrondt

Ik schrijf me in voor een theoretische cursus