Gaëtan Van der Elst

Hallo allemaal,

Ik ben vereerd en blij dat ik op maandag, dinsdag en zondag deel mag uitmaken van het BDGC pro team.

Ik begon met golfen op 8-jarige leeftijd en mijn passie voor de sport heeft me sindsdien nooit meer losgelaten. Ik ben pro geworden in 2002 en ben afgestudeerd aan de PGA van België in 2005. Opgeleid door Henrik Lundqvist (bondscoach van Zweden en Noorwegen, FFgolf adviseur en AFG hoofdcoach) in de Royal Golf Club of Belgium, kreeg ik daarna de kans om in verschillende clubs te werken met verschillende pro’s tijdens mijn carrière waaronder Michel Vanmeerbeek (voormalig bondscoach, coach van Nicolas Colsaerts).

Hoewel hun manier van lesgeven totaal verschillend was, hadden deze twee pro’s de meeste invloed op mijn manier van lesgeven. De conclusie die ik na al die jaren heb getrokken is dat er evenveel methodes en manieren van lesgeven zijn als er leerlingen zijn.

Golf is een werpsport en we hebben allemaal dit vermogen in ons, ieder op zijn eigen manier. Mijn rol is om de meest geschikte methode te vinden om je potentieel naar boven te halen door de “oorzaak en gevolg” richtlijn te volgen.

Aan de andere kant ben ik ook de officiële clubfitter voor TaylorMade en ik zal u graag helpen op dit gebied en uw vragen beantwoorden als u dat wenst.
Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten en de kans te krijgen uw swing te vereenvoudigen,

Gaëtan Van der Elst