Nieuws

Geachte golfspeler,
Zoals u misschien heeft opgemerkt, hebben we, net als vorig jaar, een aanval gehad van de schimmel die algemeen bekend staat als “Dollar Spot” of meer wetenschappelijk: Sclerotinia.


Deze ziekte profiteert van de extreme omstandigheden die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt om zich verder uit te breiden (de langste hittegolf in 2020 en de natste zomer in 2021).
Ondanks het natuurlijke preventieplan dat nu al enkele jaren van kracht is, blijven we volledig hulpeloos in het licht van deze extreme omstandigheden.
Dit betekent uiteraard niet dat we niets doen, integendeel. Naast het wekelijks sproeien van biostimulerende producten, hebben we de frequentie van beluchting, bezanden het doorzaaien op de greens verhoogd. Zoals u kunt zien, zullen we deze operaties blijven uitvoeren totdat de beschadigingen van de schimmel verdwijnen.
Helaas hebben we niet veel mogelijkheden gezien de Brusselse wetgeving en Natura 2000. Maar elk jaar komen er nieuwe biologische bestrijdingsmoleculen op de markt en die nemen we op in ons bestrijdingsplan. De taak is zwaar en complex, maar we geven niet op.
Met sportieve groet,
Vincent Delvaulx, Hoofd Greenkeeper BDGC

 


Beste golfer,

 

Aanstaande zondag 5 september zal er in de village des paris de start en aankomst van de Trail van de Meyboom plaatsvinden.

De startijden voor dit evenement zijn tussen 09:00 en 11:30.

Om ervoor te zorgen dat er voldoende parkeerplaats is voor u en voor de andere bezoekers van het Drohme Park en het woud, zal er een parkeeragent aan de ingang van de parking staan. Wij vragen u vriendelijk om de aanwijzingen van deze agent op te volgen en tevens u auto zo te parkeren dat u slechts één plaats gebruikt. Aangezien het mooi weer wordt kunt natuurlijk ook met de fiets komen!

Tijdens deze dag zal de toegang tot de Golfbaan plaatsvinden via de piste van de renbaan.

Wij danken u vriendelijk voor uw begrip en medewerking.

 

Pim Bust, Directeur Drohme Park

 

 


 

“gebrek aan concentratie tijdens een golf partij …wie heeft er nooit last van gehad …”

Net om die reden doet onze club beroep op “jihane Mrabet” een top coach, die haar diensten aanbiedt binnen uw club vanaf de maand september .

Buiten haar eigen carrière als atleet is ze ook onder meer , mentale coach gespecialiseerd in prestatie gerichte begeleiding  en  persoonlijke ontwikkeling.  Naast haar functie als  actieve coach bij de NAVO , was ze ook nauw betrokken bij de voorbereiding van onze dames aflossingsploeg in voorbereiding voor onder meer de Olympische spelen.

Vandaar het ideale profiel om onze leden voor ieder op maat gemaakte  oplossingen aan te bieden die kunnen leiden tot zowel een persoonlijke als professionele verrijking . Een goed beheer van uw energie en emoties zullen uiteindelijk betere resultaten opleveren met  minder stress tot gevolg, dit zal leiden tot betere scores !!!

Bent u geïnteresseerd in een oriëntatie gesprek  met Jihane ? Jullie kunnen haar ontmoeten en spreken over uw verwachtingen en problemen op zondag 19 en 26 september tussen 16 en 19 uur een gesprek waarvoor ze een half uur voorziet en dit in het bureel van de club .

Indien u interesse hebt gelieve een mail te sturen naar : jihane.coach@gmail.com met uw voorkeur dag en uur om deze afspraak te maken.

Om hierover meer te weten gelieve bijgaande pdf raad te plegen waar u naast de agenda ook de condities terug zult vinden

Sportieve groeten

J.M.

CONTACTGEGEVENS JIHANE MRABET :

 

web: https://www.emotion-coaching.eu              facebook: https://www.facebook.com/JihaneCoaching

Num: 0499 505085