• Onthaal
 • News
 • PARK&PLAY : VOORWAARDEN VOOR OPENING VAN DE CLUB DIT MEI 4

PARK&PLAY : VOORWAARDEN VOOR OPENING VAN DE CLUB DIT MEI 4

Geacht lid,

Vanaf 4 mei kunt u weer golfen op de BDGC! Wij vragen u om de volgende regels te lezen en te respecteren.


Specifieke regels voor de Brussels Drohme Golf Club voor phase 1 van het deconfinement

 

Deze specifieke regels zijn een aanvulling van de regels al gesteld door de golf federatie en de gezondheidsregels gesteld door de regering. Alleen indien we deze regels strikt volgen kunnen wij met zijn allen garanderen dat de golfbanen open blijven.

 

TOEGANG TOT DE CLUB

 • In de eerste fase is de toegang tot de club alleen voor leden die een reservatie voor de baan of de practice gedaan hebben via i-golf. Voor andere personen is de club en de installaties gesloten.
 • Vanaf 30 april is het mogelijk om uw afslagtijd te reserveren.
 • Als u klaar bent met spelen of oefenen, dient u de golf direct te verlaten.
 • U dient zich altijd te melden bij de starter, die zich in de buurt van de afslag van hole 1 begeeft.

Groen lijn: toegang tot de golf vanaf parking     Oranje lijn : retour naar de parking
Gele zone : oefenfaciliteiten                            Blauwe zone : zone om in te slaan voor de baan

 

MATERIAAL

 1. U kunt alleen met eigen materiaal spelen. Er zullen geen huurmaterialen, waaronder trolleys , beschikbaar zijn.
 2. Er zijn geen bugeys beschikbaar, met uitzondering van mensen die een medisch attest hiervoor hebben. 1 persoon per bugey, behalve als u samen onder 1 dak leeft.
 3. De mandjes voor de oefenballen zullen voor en na gebruik ontsmet worden door het personeel, maar u kunt bij voorkeur ook uw eigen emmer of mandje meenemen.
 4. De ballen kunt enkel pakken met uw lidmaatschapskaart of speciale kaart die te verkrijgen is aan de receptive. Wij vragen u vriendelijk de ballen alleen met uw club aan te raken en niet met de handen.
 5. Leden die hun spullen in de lockers hebben mogen deze bij het eerste bezoek eruit halen maar daarna dienen deze altijd weer mee naar huis genomen te worden. Deze regel kan mogelijk met de tijd veranderd worden.
 6. Het is verboden om de vlaggen aan te raken als u uw bal wilt pakken uit de hole.
 7. Om verspreiding van het virus tegen te gaan is het station om clubs en trolleys schoon te maken tot nader order gesloten.

 

SPELEN VAN DE BAAN ALLEEN MOGELIJK NA RESERVATIE

 

 1. Om iedereen een kan te laten hebben om te spelen, kunt u maximaal 3 keer per week 9 holes reserveren, waarvan er maximaal 1 in het weekend.
 2. Maximaal 3 spelers per flight.
 3. De eerste afslag is om 09h00 en de laatste om 19h30. Dit om het baanpersoneel de tijd te laten hebben om de baan voor u in goede conditie te brengen.
 4. Om te veel mensen op één plaats te hebben, kunt u maximaal 15 minuten voor uw afslag op de golf aankomen. Hierbij is het inslaan inbegrepen.
 5. Greenfee kaarten :
  1. Indien uw kaart bij de receptive is of indien u een ongelimiteerde kaart heeft hoeft u zich niet te melden bij de receptie en kunt u meteen door lopen naar de starten. Het secretariaat zal uw kaart afstempelen. Een reservatie is dus een stempel.
  2. Indien u geen kaart heeft of geen credits meer op deze kaart kunt bij de receptie een nieuwe kopen, maar enkel alleen met Bancontact.
 6. Op hole 6 en 8 is het verboden om de green in 1 keer vanaf te afslag aan te vallen. De bellen zijn namelijk voor het moment verwijderd.
 7. De andere specifieke regels voor de BDGC blijven gelden. U speelt dus bijvoorbeeld 9 holes in maximaal 1h45 en u raapt u bal op als u niet kunt scoren.
 8. Geen enkele wedstrijd zal in deze fase worden geörganiseerd. Er zullen geen scorekaarten beschikbaar zijn.

 

DRIVING-RANGE – TRAININGSZONE

 

 1. Deze faciliteiten dienen ook op voorhand gereserveerd te worden. De maximale oefentijd is 1h30.
 2. Voor het reserveren gelden dezelfde regels als voor de baan, dus maximaal 3 keer per week, waarvan 1 keer in het weekend.
 3. Putting green: Maximaal 6 personen tegelijkertijd. Approach green: maximaal 8 personen tegelijkertijd. Driving-Range: maximaal 14 personen tegelijkertijd.

 

SECRETARIAAT – VOORZIENINGEN

 

 1. Het secretariaat is geopende tussen 09h00 en 19h00. Er mogen maximaal 3 personen op hetzelfde moment binnen zijn. Houdt voldoende afstand van elkaar en volg de aangegeven looprichting.
 2. Alleen betaling via Bancontact.
 3. Op verschillende plaatsen zijn er desinfercterende middelen voor u ter beschikking. Gebruik deze aub. Wij vragen u ook om zelf middelen mee te nemen.
 4. Het dragen van een masker is niet verplicht, maar wel aan te raden.
 5. De toiletten blijven gesloten. Houdt hier rekening alvorens naar de baan te komen.
 6. Alle afvalbakken zijn verwijderd, dus u dient uw afval weg te gooien bij uw thuis.

 

 

GOLSCHOOL

 

Wij wachten nog op instructies van de regering aangaande de golflessen. Zodra wij hier nieuws over hebben, communiceren wij dit

 

 

Ter herhaling, is het belangrijk dat iedereen deze regels nauwgezet volgt en ook de regels gemaakt door de overheid, die u inmiddels goed kent (afstand houden, geen handen schudden, uw handen wassen, zoveel als mogelijk thuis blijven). Als u ziek bent of verschijnselen vertoond vragen wij u dringend om thuis te blijven.

 

Bij overtreding van de regels zal het personeel u vragen om het complex onmiddelijk te verlaten.. Daarnaast kan de toegang tot de golf u voor 1 week of zelfs meerdere maanden geweigerd worden.

De bovenstaande regels kunnen naar verloop van tijd aangepast worden.

 

Wij rekenen erop dat alle spelers deze regels naleven en respecteren. Dit is de enige manier om er samen voor te zorgen dat de golfbanen open kunnen blijven.

 

Namens het gehele team van de Brussels Drohme Golf Club danken wij u op voorhand voor uw medewerking en begrip!