Nieuwsbrief 18 oktober

Nieuws over het terrein en de infrastructuur

Op de allereerste plaats willen wij u op de hoogte houden van de staat van de baan en installaties.

Over de nieuwe greens, die groeien voorspoedig en we maaien deze inmiddels eenmaal per week op een hoogte van 1.5 cm met de handmaaier. Als de temperaturen zo blijven hebben wij de hoop dat de greens bespeelbaar zullen zijn begin juni van het jaar 2023.

Daar het gras zo goed groeit is besloten dat de hekken rondom de ingezaaide oppervlakten beetje bij beetje verplaatst zullen worden, zodat u hier tijdens u spel minder hinder van heeft. Wel wordt het gebied gemarkeerd door blauwe paaltjes met de regel dat u wel u bal eruit mag halen en buiten de GUR mag droppen en verder spelen, u mag echter niet vanuit dit gebied spelen. Dit doen we om het jonge gras te beschermen.

De overige werken aan de golfbaan zullen zoals beloofd deze winter plaatsvinden. Hieronder behoren onder andere:

  1. Het renoveren van de bunkers
  2. Het vergroten van de twee waterhindernissen
  3. Het planten van ongeveer 60 nieuwe bomen.
  4. Het plaatsen van nieuwe afslagplaatsen.
  5. Het plaatsen van netten ter bescherming van de spelers en wandelaars.
  6. Het aanleggen van een tweede putting green om het aanbod van oefenfaciliteiten te vergroten.

Zodra wij een uitgebreide planning van deze werkzaamheden hebben zullen wij deze uiteraard met u communiceren. De werken zullen in ieder geval voor het begin van het seizoen 2023 voltooid zijn.

 

Mobiliteit

Zoals u heeft kunnen constateren is de weg die over de parkeerplaats loopt (avenue d’hippodrome) in een slechte staat. Wij hebben dit aangekaart bij de overheid en wij hopen dat er op korte termijn reparaties kunnen worden gedaan aan het wegdek.

Zoals u misschien begrijpt hebben wij geen vat op de planning van deze werkzaamheden. Wat wij wel kunnen doen is u alternatieven aanbieden. Zoals meerdere malen herhaald kunt u uw auto veilig plaatsen in de parkeergarage die op slechts 400 meter van de eerste afslag ligt.

Daarnaast zullen er eind december nieuwe lockers worden geplaatst, zodat u met de fiets, step of openbaarvervoer kunt komen zonder u golftas mee te slepen.

Ook hebben steeds meer golfers ontdekt dat onze golfbaan uitstekend bereikbaar is per fiets of per openbaar vervoer. Het doet ons deugd te zien dat steeds meer golfers één van de grote voordelen, namelijk de bereikbaarheid, appreciëren en ook een steen bedragen in het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

 

 

Save the Date & tevredenheidsonderzoek      

Binnenkort zult u net als afgelopen jaar een tevredenheidsonderzoek per mail ontvangen. Deze mail wordt verstuurd via 59club. Het aflopen jaar hadden wij een participatiegraad van 30%, wat al zeer hoog is. Dit jaar hopen wij nog hoger te scoren en niet alleen als het gaat om de participatie. Wij danken u op voorhand voor uw medewerking en feedback over het jaar 2022.

De uitslagen zullen u op de eerste plaats gepresenteerd worden tijdens onze jaarlijks terugkerende presentatie voor onze leden, die dit jaar zal plaatsvinden op woensdag 9 november om 19:00 in het clubhuis van de Brussels Drohme Golf Club.

Naast de uitslagen van de enquête zullen wij u ook uitleggen wat de plannen voor het aankomend jaar zijn. Voor de goede organisatie vragen wij u vriendelijk om uw via Igolf in te schrijven voor deze presentatie.  Na de presentatie, rond 20:30, heeft u de mogelijkheid om te blijven eten in het restaurant van de club.

Kunt u niet aanwezig zijn? Geen probleem wij zullen de uitslagen en een korte versie van de presentatie als nieuwsbrief naar alle leden sturen.