Newsletter 13 octobre

HERINNERING Mobiliteit

Om voldoende parkeergelegenheid te garanderen voor onze leden en bezoekers heeft Drohme twee initiatieven genomen.

  1. Wij hebben de parkeerplaatsen langs de Terhulpesteenweg tussen nr. 51 en nr. 61 voor u gereserveerd.
  2. Wij hebben in de parkeergarage van BePark, gelegen Avenue des Coccinelles 95, 1170 Watermael-Bosvoorde, plaatsen voor u gereserveerd.

Om gebruik te kunnen maken van deze tweede optie dient u de stappen te volgen, zoals die aangegeven zijn in een mail die ieder lid binnenkort zal krijgen via IZIX. Via deze mail wordt u gevraagd om de SA Drohme Exploitation te “joinen”. Via deze mail kunt u dan een gratis een account creëren en daarna kunt u via uw smartphone de barrière van de parking openen en sluiten.

Ook kunt u op voorhand al kijken hoeveel plaatsen er op deze parking nog beschikbaar zijn. Handig en veilig dus!

Als u moeilijkheden heeft met het downloaden van de applicatie kunt u altijd langskomen op het secretariaat, zodat wij u hierbij helpen.

De kosten voor het parkeren worden volledig voor rekening genomen voor Drohme.

Het grote voordeel van onze golfbaan is en blijft de uitstekende bereikbaarheid per openbaar vervoer of per fiets. Wij vragen dus aan iedereen om deze alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken, u zult merken dat u heerlijk ontspannen begint aan uw ronde.

 

 

 

Maaischema voor de baan

Om de spelers niet te storen begint het maaien van de baan zo vroeg mogelijk. De laatste dagen beginnen de greenkeepers al om 07.00 uur in het donker te maaien, terwijl in de zomer het maaien tussen 5.30 en 6.00 uur begint. Om dezelfde redenen (om zo min mogelijk overlast voor u te veroorzaken) werken de greenkeepers eerst aan hole 1, dan 2, dan 3…. en eindigen met de driving range. Met deze methode kunnen we alle fairways in iets meer dan 3 uur maaien en rond 11.00 uur sluiten.

Als u om 08.00 uur afslaat, zult u op hole 6 waarschijnlijk hinder ondervinden van het maaien, waarvoor bij voorbaat onze excuses. Als er geen andere spelers achter u spelen, laten de greenkeepers u voor, maar als er wel andere spelers achter je staan, gaan de greenkeepers door met maaien. We hebben het hier over het maaien van de fairways, dit is de meest tijdrovende operatie. In het hoogseizoen (april tot oktober) maaien wij de fairways twee tot drie keer per week.

Sommige spelers vragen ons: waarom maaien we de fairways niet tegen de speelrichting in?

  • Dit zal de maaitijd alleen maar verhogen, tot wel 1 uur
  • Veel meer spelers getroffen worden door het oponthoud

Het is waar dat op een baan met 9 holes de veroorzaakte overlast nog zichtbaarder is dan op een baan met 18 holes. Het greenkeepers team doet er alles aan om deze situatie voor u zo weinig mogelijk storend te maken. Als het om welke reden dan ook onmogelijk is om om 07.00 uur met het maaien van de fairways te beginnen (machinepech, slecht weer…) zullen we de fairways in tegengestelde richting van de volgorde maaien, dus beginnen bij hole 9, daarna 8, etc.

We weten dat sommige spelers heel vroeg beginnen (voor 08.00 uur), maar wees u ervan bewust dat de baan officieel nog niet open is en dat u tijdens uw ronde gestoord kunt worden. Het is daarom belangrijk voor vroege vogels om je speeltempo aan te passen aan ons werk. Dit is de enige manier om ons werk op tijd en veilig af te krijgen.

Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip.

Het greenkeepers team van Brussels Drohme Golf Club